Startups, internetondernemers, freelancers en creatieven

Bovendebalie is een gezellig kantoor voor ondernemers in Amsterdam, aan het Leidseplein, boven het bekende café De Balie. Je vindt er startups, internethelden, creatievelingen en andere leuke mensen die bezig zijn met interessante dingen. Je kunt er een werkplek huren voor jezelf of voor je bedrijf. Wijzelf (Marieke en Sander) hebben onze eigen startup, Launchdesk, hier ook gevestigd.

Werkplekken in Amsterdam voor Startups, internet-ondernemers, freelancers en creatieven

Sfeer

We proberen met Boven de balie de beste omgeving te creëren om een bedrijf te starten of uit te breiden. De sfeer is ongedwongen en mensen die bij ons huren zijn altijd bezig met vernieuwende of inspirerende dingen en zijn ook altijd bereid om iemand te helpen. Het is leuk om te zien dat er vaak samenwerking ontstaat tussen huurders die elkaar eerst niet kenden.

De sfeer op ons verzamelpand in Amsterdam is altijd goed

De ruimte

Bovendebalie is geen saai kantoor! De grote, hoge en open ruimte bevindt zich op een platform en heeft het een prachtige uitstraling met grote houten balken tegen het plafond. De kantoorruimte is licht door de grote ramen en het dakraam dat over de hele ruimte heen loopt (niet storend voor je beeldscherm). We hebben het zo ingericht dat het mogelijk is om rustig te werken en toch contact met elkaar te hebben. Er is airco, dus ook tijdens de hete Amsterdamse zomerdagen blijft het kantoor lekker koel.

Een grote lichte kantoorruimte in Amsterdam Centrum

Een eigen werkplek

Een werkplek huur je voor jezelf of voor je bedrijf. Dit houdt in dat je een eigen werkplek krijgt met een groot, in hoogte verstelbaar, bureau, een ergonomische stoel en goede verlichting. Je hebt hier genoeg plek voor je spullen en extra apparatuur zoals een beeldscherm. Het kantoor is veilig, maar voor de zekerheid zijn er toch kluisjes waar je je laptop of portemonnee kan opbergen als je weg bent.

Je eigen all-in werkplek in Amsterdam

Glasvezel internet

Het internet op kantoor is erg snelWe hebben de snelste glasvezelverbinding van Amsterdam, wat betekent dat het internet zeer snel en stabiel is. We halen we makkelijk 250 Mb down en up, wat ongeveer 25x zo snel is als wat de meeste mensen thuis hebben

Andere voorzieningen

Naast goede spullen voor je werkplek en goed internet is er is een laserprinter en kopieermachine. We hebben dankzij Fonq een geweldige espressomachine die échte espresso maakt. Er is altijd thee, frisdrank, brood en fruit aanwezig. Je kunt gebruik maken van de vergaderzaal, en uiteraard kun je hiervoor ook naar het café beneden gaan. Voor dit alles betaal je niks extra.

Gezamenlijke lunch

Elke dag is er een gezamenlijke lunch, waar je gebruik van kan maken. In principe luncht iedereen elke dag mee. Mireille doet dagelijks boodschappen en dekt de tafel. Iedereen luncht voor kostprijs mee. Het kost weinig tijd en geld en zorgt voor een gevarieerde lunch en veel gezelligheid.

Elke dag lunchen de startups en ondernemers met elkaar

Sociaal en events

De huurders bij boven de balie zijn communicatieve, gezellige mensen, waar je veel aan kunt hebben. De lunch is een mooi moment om elkaar te spreken over vraagstukken, voortgang, en dergelijke, maar is ook gewoon erg gezellig. Zo nu en dan is er een borrel, boven ofwel beneden in het café. Verder organiseren we elke eerste donderdag van de maand Open Coffee, een meetup met zo’n 100 ondernemers in het café van 09.30 tot 11.00. Tenslotte organiseren we regelmatig leuke events. Soms inhoudelijk met sprekers, soms gewoon voor de gezelligheid.

Elke maand zijn er events voor startups, zoals open coffee, of onze eigen events

Ontstaan van boven de balie

Marieke Schoutsen en Sander Koppelaar zijn begin 2011 begonnen met Boven de balie. Sander startte in 2009 al met Singel 146: het eerste kantoor binnen ons broedplaats concept. Wat Marieke en Sander verder doen vind je hier.

Boven de Balie is opgericht door Sander en Marieke

De Balie

Al vele jaren is het Grand Café van De Balie een vaste waarde op en rondom het Leidseplein. In het prachtige gebouw vind je zeven dagen per week goede koffie, lunch, een snelle hap, borrel of een uitgebreid diner. De balie is daarnaast een cultureel centrum met talkshows, simulatiespelen, festivals, filmvertoningen en theatervoorstellingen.

Bij Boven de balie kun je rustig kan werken, maar tegelijkertijd zit je op een bruisende en ook zeer representatieve plek! Ben je benieuwd hoe Boven de balie eruit ziet? Kom dan een keer langs tijdens de borrel of schuif aan bij de lunch.

Meer informatie

Neem hier contact op voor meer informatie of om een keer te komen kijken! Of bel Sander en Marieke op 085 888 2211.

Ons kantoor is gevestigd in cafe de Balie in Amsterdam